Jouw Echte Bakker

Echte Bakkers sinds 1990

Echte Friezen werden echte Barnevelders. Jaap en Aukje van der Veer bouwden vanaf 1990 een succesvolle bakkerij op en zijn niet meer weg te denken uit Barneveld. Inmiddels werkt ook zoon Remco in het bakkersbedrijf en samen met een sterk team zijn ze smaakmakers in Barneveld en sinds mei 2018 ook in Ede.

Bakker Barneveld

De Van der Veers, geboren Friezen, voelden zich na de verhuizing al snel thuis in Barneveld. ‘We waren te druk om heimwee te krijgen’, constateert Aukje. ‘En het hielp ook dat we al snel veel Barnevelders leerden kennen.´

Geschiedenis Van der Veer

Prijzen

Sinds 1990 verzamelden Aukje en Jaap tientallen prijzen. Welke zijn het meest bijgebleven? Aukje: ‘De certificering tot ‘Bakker met ster’ in 2011 was erg bijzonder, want daarvoor werd de bakkerij compleet doorgelicht door een kritische jury. Maar de verkiezing tot ‘Ondernemer van het jaar 2009’ was toch wel de mooiste.’ Jaap: ‘Uit de vele reacties van klanten en collega-ondernemers sprak enorm veel waardering. Daar doe je het uiteindelijk voor.’

Familiebedrijf

De Van der Veers spelen voortdurend in op de wens van de klant. Vooral Jaap en Remco zijn steeds op zoek naar vernieuwing. Aukje is de drijvende kracht in de winkel en geniet volop van het contact met de klanten.

1990

Van Friesland naar Barneveld

Jaap en Aukje komen vanuit Friesland naar het midden van het land om Bakkerij Zegers over te nemen.

1991

Lid van het Echte Bakkersgilde

Bakkerij Zegers wordt veranderd in Echte Bakker van der Veer, sindsdien is de bakkerij lid van ‘Stichting Echte Bakkersgilde’.

Taart Barneveld en Ede
1993

Fototaart

Als eerste in de regio introduceert Van der Veer de fototaart. Een taart waarop ieder willekeurig logo of foto kan worden geprint doormiddel van eetbaar papier.

2001

Rabo-award

Winnaar van de Rabo-award (marketingprijs) van de gemeente Barneveld

2004

Grondige verbouwing winkel

Een forse verbouwing maakt de winkel groter en moderner.

2005

Gelderse Verleiding

De meeste Barnevelders kennen ‘m wel. De Gelderse Verleiding. Bedacht in 2005 en sindsdien een groot succes tot ver buiten de Barneveldse gemeentegrenzen. Lees meer hierover.

2008

Bakken tijdens de Olympische Spelen

Per provincie wordt één bakker uitgeloot om te gaan bakken tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Jaap vertegenwoordigt de provincie Gelderland in Holland Bakery en mag brood bakken voor de Nederlandse sporters.

2009

Ondernemer van het Jaar

De prijs ‘Ondernemer van het Jaar’ wordt binnengesleept. Een mooie bekroning voor onze dagelijkse werkzaamheden waarin kwaliteit, creativiteit, liefde voor het vak en een klantvriendelijke bediening centraal staan. Deze titel hebben wij mede te danken aan al onze medewerk(st)ers en al onze klanten. Hulde!

2010

Oranje Bakker

Zoon Lammert tovert de bakkerij vanwege de WK-finale om tot ‘Oranje Bakker’.

2011

Bakker met Ster

Ontvangst certificaat ‘Bakker met Ster’, de bakkerij is hiervoor compleet doorgelicht door een kritische jury op allerlei aspecten.

2013

Lekkerste suikerbrood van Nederland

Prijs voor ‘het lekkerste suikerbrood van Nederland’. Echte Bakker Van der Veer wint tijdens de landelijke BakkersVakWedstrijden in Drachten de eerste prijs.

2015

Bakkerij bestaat 25 jaar

Echte Bakker van der Veer blaast 25 kaarsjes uit. Dit wordt groots gevierd met een jubileumontbijt voor 1500 gasten.

2018

Tweede vestiging

Onze tweede vestiging in Ede is geopend per 29 mei 2018. Na een lange verbouwing van 2 maanden staat er een prachtige winkel en is Ede een Echte Bakker rijker.

Bakker in Barnevel en Ede
2019

Webshop

We openen onze webshop; waar op je gemakkelijk ons assortiment kan bekijken en bestellen

2020

Extra pand

Het pand van de buurman wordt aangekocht, Pastoor Gowthorpestraat 29. Medio 2021 breiden we hier onze winkel uit.

Beste Speculaas van Nederland 2020

We winnen de prijs voor het Beste Speculaas van Nederland 2020.

Opening nieuwe winkel Barneveld

Op 28 augustus 2021 is de bakkerij in Barneveld heropend in het pand van de buurman. De broodbakkerij blijft op de oude locatie, terwijl de banketbakkers nu in het zicht staan van de klant. In de winkel is veel ruimte voor producten en kan de klant zelf rustig rond kijken naar al het lekkers van Van der Veer.

Beste speculaas van Nederland 2021

We winnen opnieuw de prijs voor het Beste Speculaas van Nederland 2021.

Beste Suikerbrood van NL 2022

Naast 7 andere prijzen winnen we op de BakkersVakWedstrijden voor de 2e keer de prijs voor Beste Suikerbrood van Nederland! Ook winnen we de prijs voor beste innovatieproduct 2022.

Barneveld Ede