Gelderse Verleiding

Van ‘Vallei-ding’ tot ‘Gelderse Verleiding ®’

In het diepste geheim werkte het team van Van der Veer eind 2004 aan een nieuw streekproduct. Na een half jaar testen en proeven was de Gelderse Verleiding geboren. ‘Dat het zo’n succes zou worden hadden we nooit verwacht.’

Hét beste streekproduct van Gelderland van 2014 en één van de populairste lekkernijen van Barneveld. Dat is de Gelderse Verleiding, een luxe broodje van mokka-walnotendeeg, rijk gevuld met Zwitserse room en verrijkt met rozijnen en suiker. Wie deze traktatie kent, kan er maar moeilijk van afblijven.

‘Haantje Pik is natuurlijk erg populair in Barneveld, maar dat is echt een seizoensproduct. Wij wilden voor het hele jaar, blikt Jaap van der Veer terug. ‘Het moest iets zoets worden, want Barnevelders houden van zoetigheid.’ Tientallen ingrediënten en recepten werden geprobeerd, totdat iedereen helemaal tevreden was.

Naam
Toen moest er nog een naam worden verzonnen voor de uitvinding. Jaap: ‘We wilden iets met ‘Gelderse Vallei’, maar echte pakkende naam ontbrak nog. Totdat we met ons team aan de koffietafel zaten met een doos vol bollen. ‘Jaap, doe mij eens zo’n Gelders Vallei-ding’. De medewerker daarnaast nam een ‘Gelderse Verleiding’, want die had niet gehoord wat er in eerste instantie precies was gezegd.’ Zo werd de naam geboren. Met krantenadvertenties en allerlei proeverijen maakte Barneveld kennis met het nieuwe product. Inmiddels is het broodje één van de populairste lekkernijen van Barneveld en zelfs van Gelderland. In 2014 werd de Gelderse Verleiding door NPO Radio 5 uitgeroepen tot het lekkerste streekproduct van Gelderland.

Bestellen

De Gelderse Verleiding is ideaal voor iedere gelegenheid. Het is een graag geziene traktatie bij bruiloften en partijen, een heerlijk zoete verwennerij bij de high tea en ook voor bedrijven een ideaal voor bij recepties en ontvangsten.

 

JA, IK WIL DE GELDERSE VERLEIDING BESTELLEN

 

‘Gelderse Verleiding ®’, is een geregistreerde merknaam welke zonder toestemming niet mag worden gekopieerd.

Barneveld Ede