Barneveldse Haantje Pik

Veluws streekproduct

Haantje Pik, wereldberoemd in regio Barneveld

Ik, ik, ik, ben gek op Haantje Pik. In de regio Barneveld zijn generaties opgegroeid met dit heerlijke Veluwse streekproduct. Haantje Pik is verkrijgbaar bij de Echte Bakker in Barneveld en Ede.

 

Wat is Haantje Pik?

Haantje Pik is een zacht, smeuïg broodje, bedekt met kaneelsuiker. De vorm is een verwijzing naar ´kippendorp´ Barneveld en Pasen, de periode dat de lekkernij traditioneel wordt gegeten. En ´pik´? Plakkerige handen…suiker in de mondhoeken; het hoort bij genieten van een heerlijk Haantje Pik.

 

Hoe smaakt Haantje Pik?

Deze vraag stelden we aan tien willekeurige klanten in Barneveld en Ede. De antwoorden variëren van ´Heerlijk zoet´ tot ´Verslavend lekker. De zak was snel leeg´. Anderen vinden dat de smaak van Haantje Pik een beetje vergelijkbaar is met de Zeeuwse Bolus.

 

Haantje Pik bestellen

Haantje Pik proeven? Vanaf half januari tot Pasen ligt deze lekkernij voor je klaar in onze winkels in Barneveld en Ede. Op andere momenten leveren we de haantjes op bestelling. Tip: ontdek ook onze kleine haantjes, bijvoorbeeld erg handig voor een traktatie.

Ik, ik, ik, ben gek op Haantje Pik. Eet smakelijk!

Klik hier om ze te bestellen!

Barneveld Ede