Metamorfose Barneveld afgerond

van Grieks restaurant tot bakkerswinkel

Op de plek van voormalig Grieks restaurant Corfu Palace openen dinsdag de deuren van de nieuwe bakkerswinkel van Van der Veer. Zaterdagavond was de officiële opening voor genodigden. Een acteur, die zich presenteerde als directeur van het Bakkersgilde, zorgde voor verwarring en lachende gezichten.

Echte Bakker van der Veer kampte de laatste jaren met ruimtegebrek aan de Pastoor Gowthorpestraat in Barneveld. Toen in november 2020 het naastgelegen Griekse restaurant te koop kwam, grepen Jaap, Aukje en Remco van der Veer hun kans.

Verbouwing
Na een grondige verbouwing beschikt Van der Veer over één van de grootste ambachtelijke bakkerijen van Nederland. De winkel en de banketbakkerij zijn voortaan gevestigd op de plek van het restaurant. De oude winkel wordt toegevoegd aan de broodbakkerij.

,,Onze winkel is tweeënhalf keer zo groot geworden’’, vertelt Remco trots. Dat betekent meer ruimte voor de klanten en een ruimer assortiment. Door de combinatie met de bakkerij kunnen bezoekers van de winkel met eigen ogen zien hoe taarten en ander banket worden gemaakt. Nieuw is ook de mogelijkheid voor zelfservice, waarbij klanten zelf producten kunnen selecteren en afrekenen. Remco: ,,We zijn de eerste bakker in Nederland met dit systeem.’’

Naast de vestiging in Barneveld heeft Van der Veer ook een winkel in Ede.

Barneveld Ede